wabisabi-leven.nl
Pluk de dag
 

31.03.2022

1 aprilgrap?

april.jpgSneeuw op komst, zo melden verschillende bronnen. Op vrijdag 1 april krijgen we sneeuw. Lijkt ongelofelijk, als je weet dat dit jaar maart een droge maand is, met een aangename temperatuur. We zullen het zien.

Overduidelijk: lente
Op het terrein zien wij in elk geval allerlei tekenen dat de lente aangeland is. Perzikbloesem, appelbloesem, blaadjes die zich langzaam ontvouwen, de kleur die terugkeert op het terrein.

Snoeien
Tijd om de paar rozen die we op het terrein hebben een snoeibeurt te geven. Hoe je dat precies doet, leerden we onlangs op een zaterdag in de Rozenhof in Lottum, tijdens een gezellige en informatieve workshop, waarbij we ook zelf aan de slag gingen en de struiken ongenadig kort snoeiden. Vreemd om te leren dat dat juist de bedoeling is…We gaan zeker nog eens de Rozenhof bezoeken om te zien wat het resultaat van onze ingrepen is.

Genieten
We gaan vaak naar ons voedselbos om er gewoon te zijn, om een inspectierondje te doen, dode takken weg te zagen, plannen te maken en vooral te genieten! Ook zijn we erg benieuwd naar wat de opbrengst mag zijn nu we weer een jaar verder zijn met ons voedselbos.

Admin - 15:25:33 @ algemeen | Een opmerking toevoegen