wabisabi-leven.nl
Pluk de dag
 

03.08.2022

Wat brengt juli 2022?

lavenders-1537694_1280.jpgAlle dagen zomers weer!
Dus veel zon en hoge temperaturen. Lekker voor het buitenleven, voor fietsen en zwemmen. Onze huid krijgt een zomerse kleur ervan. Maar…je voelt het al aan, vermoed ik. Voor de bomen en planten is deze tijd té warm en droog. Er valt wel af een toe een buitje, maar ook zien we dat de bomen hun bladeren laten vallen. Of zelfs gele bladeren krijgen, zoals één van onze perenboompjes.

Dat betekent…
Het is een uitdaging om op het grote terrein alles van het nodige water te voorzien. De website weeronline meldt: Het jaar 2022 behoort tot nu toe nog steeds tot de 5 procent van droogste jaren ooit. De droogste gebieden bevinden zich in Limburg en Zeeland. Maar we hebben het ermee te doen…
Contouren
Wat de droogte doet met ons voedselbos kun je zien op het dronefilmpje via het menu bovenaan: kies “In beeld”. Wel groen, maar ook veel aardekleur, dus droog. Ook zie je dat we delen van de klaver en het gras korter maaien. Zodat we er gemakkelijke kunnen lopen en rijden met de kruiwagens. Andere delen laten we bewust wat langer. Zo kunnen de talrijke insecten toch van de klaver- en andere bloemen genieten. Zo werken we mee aan biodiversiteit.

Interesse
Leuk dat we toch geregeld belangstellende bezoekers krijgen op het terrein. Het leukste is dat de meeste mensen enthousiast reageren op onze plannen en vaak ook weer tips en wetenswaardigheden delen met ons. Natuurlijk komt dan ook onze motivatie ter sprake. Want waarom doen we wat we doen?

Why
Wij willen graag gezond leven, bijdragen aan de natuur, onze ecologische voetdruk verkleinen. Een betere aarde achterlaten voor hen die na ons komen. Dat dat doen we dan onder meer door het lokaal produceren van ons eigen voedsel. Om daarin geheel te kunnen voorzien,  is er wel een aanloop nodig. Zeker met deze droge jaren Maar dat is onze droom!

Quote
Een toepasselijke uitspraak van Eleanoor Roosevelt hierbij:
“The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.”
(”De toekomst is van degenen die geloven in de schoonheid van hun dromen.”)

Admin - 08:41:44 | Een opmerking toevoegen