wabisabi-leven.nl
Pluk de dag
 

20.05.2024

Ontdek Voedselbos WabiSabi: De Schat van Ons, de Groene Piraten 🏴‍☠️

piraterij.jpgStel je voor, in de periode van ongeveer 1700 tot 1725 beleefden echte Nederlandse piraten, zoals Claes Compaen, Barbarijse Zeerover en Zeeuwse Rover, hun hoogtijdagen. Deze tijd wordt vaak “Gouden Eeuw van Piraterij” genoemd, omdat de omstandigheden gunstig waren voor piraten om succesvol te zijn in hun activiteiten. En nu, pakweg 300 jaar later, kunnen wij onszelf ook min of meer beschouwen als een moderne piraten. Hoe dat zo? Dat lees je in deze blogpost!

In ons voedselbos WabiSabi gaat het natuurlijk wél om schatten. Een soort bodemschatten! We planten bomen, planten en struiken als schatten voor de toekomst. Ook hechten we veel waarde aan een gezonde bodem, die is goud waard!

Lange Duur vs. Korte Carrières 🌿
In tegenstelling tot de korte carrières van piraten van zo’n 300 jaar geleden, hebben wij een langere adem. Het duurt namelijk behoorlijk lang voordat een voedselbos volledig tot wasdom komt. Maar we richten ons ook op de lange termijn. Een duurzame piraterij dus. Onze kinderen en toekomstige generaties zullen ook profiteren van ons werk in het voedselbos. Een prachtig vooruitzicht, deze groene diepte-investeringen!

Erecode: Geen Gewasbeschermingsmiddelen 🚫
Een belangrijke erecode die we hanteren, is het vrijhouden van onze gewassen van schadelijke ‘gewasbeschermingsmiddelen’. Dit past niet bij onze groene piratenmentaliteit. Een verdere toelichting is niet nodig.

Aan Wal zonder Schip ⛵️
We hebben dus geen schip en geen zeemansbenen, maar beoefenen onze activiteiten aan wal. Onze laarzen zijn van rubber en we trekken ten strijde met hark en schoffel. Water is essentieel voor al onze groene voedselbosbewoners, en gelukkig wordt hierin de laatste maanden spontaan door regenwolken voorzien!

Wat vind je van deze groene piratenmentaliteit? Laat het ons weten! 🌿🍎🌳

Admin - 20:20:21 | Een opmerking toevoegen