wabisabi-leven.nl
Pluk de dag
 

08.04.2023

Wat doe je bij een onverwachte ontmoeting?

Verbaasde haas.jpgWe maken een rondje over ons terrein. Hoe gaat het met de perenboompjes? Moet de kruisbessenstruik een knipje hebben? Kijk nou waar de mol weer een hoopje gemaakt heeft! Heerlijk om in de zon te ontdekken waar en in wat het voorjaar zich manifesteert. Zo komen we ook uit bij het dijkje dat rondom ons terrein ligt en daar staat een kerstroos.

Juiste plek
Die Helleborus, ook bekend als Kerstroos of Nieskruid, staat kennelijk precies op de juiste plek; uit de wind en beschut. We bewonderen de kleur van de bloemen en hebben het over zaailingen. Dan piept er plotseling een kopje met twee lange oren boven het dijkje uit. We worden aangekeken met twee verbaasde kraaloogjes. Maar niet lang. Want het dier waarvan die verraste blik vandaan komt, gaat er letterlijk als een haas vandoor! Stormt het dijkje weer af, steekt het wegje over en spurt zigzaggend door de bomenrand. Ons verwonderd achterlatend.

Geen woorden voor
Dat moment…kostelijk! Ik vraag me af wie er meer verbaasd was, de haas of wij? Het was zooo grappig, maar moeilijk in woorden te vatten. Gewoon iets om mee te maken! We hebben die haas (of een collega daarvan) overigens al vaker zien rondstruinen op en rond ons voedselbos. Prachtig dat hier meer en meer natuur samenkomt!

Nieuwe soorten
Misschien toch maar eens een verrekijker aanschaffen om nog meer en op afstand te genieten van de beestjes die zich hier goed thuisvoelen. Zodat we bijvoorbeeld niet alleen via een app de kneu, boomklever, taigaboomkruiper, roodborst, buizerd, goudhaan en grote bonte specht waarnemen, maar ook van de aanblik van deze wonderen der natuur kunnen genieten. Het lijkt of er steeds weer nieuwe soorten de weg naar de Peppelhof weten te vinden!

Admin - 16:36:54 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.